Во обвинението поднесено во високиот суд во Лос Анѓелес наведува дека договорот, склучен на 28 октомври 2016 година е “ништовен и без последици“, бидејќи не го потпишал лично Трамп, пренесува „АП“.

Даниелс, чие вистинско име е Стефани Клифорд, изјавила дека сака во јавноста да зборува за сите детали на нејзиниот наводен однос со Трамп, неколку недели пред изборите.

Таа наведува дека започнала “интимни односи“ со Трамп во 2006 година и дека тие продолжиле и во 2007 година, и дека се состанувале во Невада и Калифорнија.

Според нејзините зборови, Трамп и платил 130.000 долари за молчење за наводната афера.

коментари

остави коментар