Почна вевчанскиот карневал, со кој се слави доаѓањето на новата година по стариот календар. Традиционално, Вевчани е театар на отворено со сатира за настаните што ја одбележаа минатата година. За тоа кои маски доминираа овој пат во извештајот на Соња Рилковска:

Датум на објава: сабота, 13 јануари 2018 во 20:10
Соња Рилковска

коментари

остави коментар