Делата се во превод на Џим Томев и Елена Чијаварела. Уредник и редактор на изданијата е Бредли Доусон, а дизајнот го направи ликовниот уметник Џеки Линч.

Божин Павлосвки е автор на деветнаесет романи, високо вреднувани од страна на литературната критика. Негови дела се преведени на: англиски, грчки, полски, украински, турски, албански, српски, словенечки, бугарски, руски, француски, чешки, италијански...

Добитник е на национални и меѓународни признанија, меѓу кои на државната награда „11 Октомври“ за животно дело и Интербалканската награда на Солун, Република Грција. 

Датум на објава: четврток, 30 ноември 2017 во 10:24
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар