Месечината ќе биде најголема во целата 2017 , ќе може да се види т.н. супермесечина.  Месечината ќе биде најблиску до Земјата и тоа на само 358 400 километри .

Месечината ќе изгледа како да е за 7 проценти погоилема и за 16 проценти посветла.

Според астролозите , супермесечина е појава кога  Земјата е оддалечена на помалку од 360 000 километри .

Датум на објава: среда, 29 ноември 2017 во 19:48
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 19:49

коментари

остави коментар