Неделава ним ќе им се придружат уште 20 среднорочни набљудували, а пред изборите уште 300 краткорочни, кои ќе бидат распоредени низ целата земја.
- Важно е да се разбере дека ние само ги набљудуваме изборите и оти не се мешаме во процесот, за што известуваме, рече Гловер.

Ова се 16 избори што мисијата ма ОБСе/ОДИХР ги набљудува во Македонија. 

Датум на објава: среда, 13 септември 2017 во 15:00
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 15:35

коментари

остави коментар