73 годишниот новинар на 9 март  беше претепан од непознати напаѓачи кои му нанеле тешки повреди.

Според уредникот на весникот Нови Петербург, Андрушенко бил нападнат поради серијата написи за корупција во Санкт Петербург во кои истражувал врски помеѓу високите функционери во градот и организираниот криминал.

Почина на 73 години. Неговите напаѓачи кои го претепаа до смрт се уште  не се пронајдени. 

Датум на објава: четврток, 20 април 2017 во 13:49
Гоце Герасимовски
Обновено во: 16:19

коментари

остави коментар