Виолет е родена на 10 март 1900 година на Јамајка.

Кога ја запрашале што е тајната на успехот односно што јаде и што избегнува во животот Виолет изјавила дека јаде се освен пилешко и свинско месо.

Нејзиниот син се верува дека е единствениот човек кој има сто години и има жив родител.

Meet Violet, the new 'world's oldest person'

Виолет ја презема титулата најстара личност на светот откако Италијанката Ема Морано почина пред неколку дена.

Ема беше единствената личност чиј животен век се простирал низ три века од 1899 до 2017 година.

Датум на објава: вторник, 18 април 2017 во 23:01
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 16:18

коментари

остави коментар