Овој софиски издавач, основан во 2004 година, е фокусиран на објавување современи скандинавски, руски и бугарски автори, како и на дела од светската класика, а во последно време е заинтересиран и за дела од македонски автори. Преводот е овозможен од Министерството за култура на Македонија преку фондот за поддршка на преводи во странство.

„Дваесет и првиот“ досега е објавен во Хрватска, Црна Гора, Србија, Русија, Египет и има интернационално издание на англиски јазик за меѓународниот 12. Саем на книгата во Солун во 2015 година./МИА

коментари

остави коментар