Со тоа, филмот на Демијан Шазел, постави нов рекорд за освоени најмногу златни глобуси.

Во 1975-та година „Летот над кукавичкото гнездо“ и во 1978 година „Полноќен експрес“ добија по шест награди.

Наградата за најдобар филм на 74-тите златни глобуси ја освои филмот „Месечева светлина“ на режисерот Бери Џенкинс, а признанието за животно дело отиде во рацете на  актерката Мерил Стрип.

Датум на објава: понеделник, 09 јануари 2017 во 10:07
Гоце Герасимовски
Обновено во: 17:58

коментари

остави коментар