Вчера на улиците на Чикаго се трчаше јубилејниот 40. маратон . Патеката ја истрчаа над 46.000 маратонци од повеќе од 100 земји. Македонија имаше тројца претставници: Атанас Наумов, Ангел Арнаудов и Стевица Чарапиќ. Тројцата успешно ја завршија трката, а најдобар резултат забележа Наумов, кој го истрча за 3 часа, 36 минути и 28 секунди. Речиси еден час послабо време имаа Арнаудов и Чарапиќ.

На Атанас и на Ангел ова им е четврти медал од настапите на еден од шесте најголемите светски маратони (Њујорк, Лондон Берлин и Чикаго), а им останува да ги истрчаат уште маратоните во Токио и Бостон.

Датум на објава: понеделник, 09 октомври 2017 во 16:37
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар