Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

петок, 13 октомври 2017 сабота, 14 октомври 2017 недела, 15 октомври 2017 понеделник, 16 октомври 2017 вторник, 17 октомври 2017 среда, 18 октомври 2017 четврток, 19 октомври 2017 петок, 20 октомври 2017 сабота, 21 октомври 2017 недела, 22 октомври 2017 понеделник, 23 октомври 2017 вторник, 24 октомври 2017   Преглед на програмата за петок, 13 октомври 2017
 • 07:00 - Здраво Македонијо
 • 11:00 - Вести
 • 11:30 - Зевзекманија
 • 12:00 - Македонски приказни
 • 14:00 - Украден живот
 • 15:00 - Вести
 • 15:30 - Украден живот - продолжува
 • 16:00 - Македонска приказна - премиера
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:50 - Украден живот - нова сезона
 • 21:00 - Елиф - премиера
 • 21:55 - Денот во 5 минути
 • 22:00 - Само вистина