Канал 5 Телевизија - Мобилна верзија
МЕНИ
ПОЧЕТНА ВЕСТИ СПОРТ ПРОГРАМА ПРОГРАМА 5 + ЕМИСИИ СЕРИИ КОНТАКТ

ПРЕГЛЕД НА НОВОСТИ

понеделник, 20 март 2017 во 23:00
img

Воз поминува низ зграда (фото + видео)
Зградата има 19 ката


Доколку живеете во близина на железничка пруга знаете кога поминува воз поради бучавата што ја прави.
Но замислете воз да поминува покрај вашиот стан?

Train travels right through hole in 19-storey block of flats

Оваа пруга е направена да поминува низ зграда која има 19 спратови. Зградата се наоѓа во градот Чонгинг во Кина.

Тунелот поминува помеѓу шеститот и осмиот кат.

Train travels right through hole in 19-storey block of flats

Поради пругата што поминува низ зградата, самата зграда е специјално изградена за да не се слуша возот кога поминува, односно звукот е сведен на минимум. Со изолацијата на зградата, возот кога ќе помине се слуша бучава исто колку што се слуша и бучавата од машина за перење.

Во оваа област живеат 49 милиони луѓе и местото е ридско - планинско, па поради тоа градење на патишта, згради и пруги понекогаш е предизвик за инжинерите, изјавиле властите на градот.

КАТЕГОРИИ НА ВЕСТИ

КАНАЛ 5 Мобилна Верзија

Добредојдовте на веб страната на Канал 5 Телевизија, оптимизирана за приказ на мобилните уреди или Вашите таблет персонални компјутери.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Контактирајте не и дознајте ги информациите кои ви се потребни.

СТАНДАРДНА ВЕРЗИЈА