Во Шпанија во последните 24 часа 637 починати од Ковид 19

Во Шпанија почна да се намалува бројот на заболени и починати од коронавирус.

Во Шпанија една од најзагрозените држави на светот од коронавирусот во последните 24 часа се регистрирани 637 починати, оваа црна бројка е најмал број на жртви од Ковид-19  во еден ден уште од 24 март.  

Досега вкупниот број на починати во Шпанија од Ковид -19 изнесува 13055 лица, а заболени од коронавирус се повеќе од 135 000 жители.

притисни ентер