Во Дубаи се гради парк посветен на Куранот

Во својата богата колекција, Дубаи го дoдава и паркот посветен на Куранот.

Проект за тематскиот парк, според Indiatimes, вреди 7,3 милиони долари и во него ќе има билки кои се споменати во исламската света книга, климатизиран тунел со различни прикази на случувањата опишани во Куранот....

Директор на проектот Мохамед Нор Мешрум изјавил дека проектот треба да биде реализиран веќе наредната година.

До 13 часот во Неготино гласале 33,44 отсто, Демир Капија 31,54, Кавадарци 31,9 отсто од избирачите

Неготино е општината од Тиквешијата во која најголем дел од избирачите излегле да гласаат до 13 часот, односно 33,44 проценти од лицата со право на глас кои се појавиле на избирачките места.

Неготино е општината од Тиквешијата во која најголем дел од избирачите излегле да гласаат до 13 часот, односно 33,44 проценти од лицата со право на глас кои се појавиле на избирачките места.

Демир Капија бележи 31,54 отсто излезеност на предвремените парламентарни избори до 13 часот, а Кавадарци 31,9 проценти. Во Росоман, за овој пресек е евидентирано дека 23,36 отсто од избирачите, го оствариле своето право на глас.

Според претседателите на општинските изборни комисии од овие општини, засега гласањето тече без проблеми и со преземени мерки за превенција и заштита од коронавирус./МИА

Излезноста во Гостивар 16,6 проценти до 13 часот

Според последните податоци до 13:00 часот во гостиварскиот регион на гласање излегле 17.957 граѓани. 

Најголем одѕив има во општина Гостивар, каде вкупниот број избирачи е 79.945, а гласале 13.264, што е приближна излезност од 16,59 отсто.

По селата во подшарпланинскиот регион, во општина Врапчиште на гласање излегле 3.307 граѓани од вкупно запишаните 25.913 со што излезноста е достигна 12,76 отсто.

Во најмалубројната општина која од оваа година е во 5ИЕ Маврово и Ростуше на гласање излегле 1.386 од вкупно 9.996 избрачи што е приближно 13,87 отсто

Засега не се регистрирани застои или прекршувања на изборниот процес.

Излезноста во општина Гевгелија зголемена на 35 отсто

Во мирна атмосфера во општина Гевгелија се одвиваат предвремените парламентарни избори на кои излезноста до 13 часот изнесува 34,63 отсто, односно на 37 избирачки места гласале 6.626 граѓани со право на глас, истакна Роберта Јанчева од ОИК.

Во општина Валандово правото на глас до 13 часот го оствариле 2.576 граѓани што претставува излезност на 26 отсто од гласачкото тело. Излезноста во општина Богданци до 13 часот изнесува 26,11 отсто односно гласале 1.751 граѓанин од запишаните во единствениот гласачки список, а во општина Дојран волјата ја изразиле 743 гласачи или 27,7 отсто од гласачкото тело.

Во ниту една од општините нема регистрирано изборни неправилности.

притисни ентер