ВМРО-ДПМНЕ: Слична мерка требаше да биде донесена и за Велигденските празници

ВМРО ДПМНЕ во однос на одлуката за полициски час смета дека ваква слична мерка Владата требаше да донесе и за Велигденските празници.

ВМРО ДПМНЕ смета дека беше грешка што Владата спречи прославување на Велгден. И тогаш и денес сметаме дека таквата строга мерка од повеќедневен полициски час ги нарушува човековите слободи и права, особено што потребно е да се отвори дебата и направи проценка за ефикасноста на превземените мерки, бидејќи и покрај нив бројот на заразени се зголемува, велат од партијата.

притисни ентер