ВМРО-ДПМНЕ: 12% од заразените во Македонија се лекари, бидејќи немаат соодветна заштита

Преку соопштение ВМРО-ДПМНЕ објави факти на денот.

Факти кои го одбележаа денот:

1.Од заразените во Македонија, 12% се лекари, тоа е поради недоволната заштита.

2.МНР ништо не работи. Десетици македонци заглавени на аеродромите низ светот и граничните премини помеѓу европските држави.

3.Министрите и функционерите на власта не се откажуваат од своите примања во знак на солидарност, а кратат од работниците.

4.Бизнисите пред колапс.Потребни се реални мерки. 50% државно финансирани придонеси и плати.

5.Сточарите пред колапс. Во средина на сезона на откуп, не е откупено ниту 20% од јагнето.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

притисни ентер