Пресушуваат изворите од кои се полнеше Преспанското езеро

Преспанското езеро е енормно повлечено. Мештаните се вознемирени од природната катастрофа со пресушување на изворите преку кои се полнеше езерото кое се протега на териториите на три држави. Official facebook: https://www.facebook.com/Kanal5Televizija/ Web: http://kanal5.mk/ Copyright: OnAir Media Group

Следува

притисни ентер