Македонскиот државен архив располага со вредна документација за Гоце Делчев и тоа го знае Бугарија

44 писма во оригинал од Гоце Делчев се складирани во депоата на Државниот архив но и многу други документи од крајот на 19 и почетокот на 20 век. Official facebook: https://www.facebook.com/Kanal5Televizija/ Web: http://kanal5.mk/ Copyright: OnAir Media Group

Следува

притисни ентер