Драстично опадна нивото на Преспанското езеро , се заканува еколошка катастрофа

Климатските промени и недостигот од врнежи се закануваат со голема еколошка катастрофа на Преспанското езеро. За осумнаесет месеци нивото на водата е намалено за речиси 2 метри или во количина на вода е изгубено колку две Дојрански езера. Official facebook: https://www.facebook.com/Kanal5Televizija/ Web: http://kanal5.mk/ Copyright: OnAir Media Group

Следува

притисни ентер