Изумираат занаетите – „душата“ на прилепската чаршија

Прилепскиот часовник висок 55 метри а изграден пред 195 години од тајфата на познатите мајстори Христо Тасламиче и Петре Лауцо и денес го отчукува времето. Official facebook: https://www.facebook.com/Kanal5Televizija/ Web: http://kanal5.mk/ Copyright: OnAir Media Group

Следува

притисни ентер