Колку младите се заинтересирани за мајчиниот јазик и каква е писменоста?

Се намалува бројката на студенти кои го изучуваат македонскиот јазик и се почесто се одлучуваат по студиите да ја напуштат државата . Official facebook: https://www.facebook.com/Kanal5Televizija/ Web: http://kanal5.mk/ Copyright: OnAir Media Group

Следува

притисни ентер