Видео: Пожар во петокот уништил илјадници автомобили на аеродром во Флорида

Илјадници коли за изнајмување се уништени откако пожар го зафати паркиралиштето близу аеродромот.

Повеќе од 3.500 возила се уништени откако пожар го зафати паркиралиштето на Меѓународниот аеродром во Југозападна Флорида во Форт Маерс.

Пожарот се случил на 3ти април во петок и е пријавен околу 17 часот по локално време.

Снимките и фотографиите се споделени на интернет од страна на локалната полиција.

притисни ентер