Видео: Американски водител: Исус бил геј!

Џон Доналд, познат и како Дон Ајмус, во текот на дебата за геј браковите, изјави дека едно од евангелијата сугерира оти сури и Исус Христос бил геј.

Притоа, водителот мислел на Евангелието по Јуда, во кое, според него, „постојат извесни индиции дека Исус можеби бил геј“.

Евангелието по Јуда е напишано во третиот век и во него Јуда, еден од најблиските пријатели на Исус и еден од 12-те апостоли, е прикажан како херој.

притисни ентер