На тема К – 15 Борче Пауновски, во дневникот на Канал 5 разговараше со Миле Бошков од  конфедерација на работодавачи.

Чиј ќе биде бенефитот од укинувањето на оваа засега задолжителна давачка?Кој ќе добие со овие преговори?

-Секогаш е добро кога се договараат социјалните партнери, дека треба двете страни да бидат задоволни од договорот. Во овој случај со општиот колективен договор кој за жал го опфаќа целото стопанство досега не беа задоволни работодавачите, и сметаме дека оваа грешка ќе биде исправена, изјави  Миле Бошков од  конфедерација на работодавачи.

Целиот разговор погледнете го во видеото.


коментари

остави коментар