Тие не знаат да читаат и пишуваат, не им е ни важно да ги бројат годините. Никогаш не виделе телевизор ниту каков било технички апарат, целиот свој живот го поминуваат на море.Децата од најмала возраст учат да ловат риба бидејќи тоа им е единствениот начин да дојдат до храна. По цел ден ловат од дрвени чамци кои пловат по неверојатно чиста вода, во недопрена природа.

Фотогрфаот НГ ЧУ Киа помианл извесен период во изолираниот свет на племето Бајау и ги направил овие неверојатни фотографии. Во овој свет, модерните случувања, трката по профит и најновите технолошки достигнувања се сосема неважни.
/ извор: Блиц

Датум на објава: вторник, 28 април 2015 во 16:49
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар