- Ректорската управа му предлага на Собранието на Република Македонија да интервенира во предложените законски решенија, односно да се пристапи кон одредени предлог-решенија за подобрување на квалитетот на високото образование по спроведување на темелни анализи и пилот-проекти, стои во писмото на Ректорската управа испратено до претседателот на Собранието Трајко Вељаноски и до ресорниот министер Абдилаќим Адеми.

Предлогот произлезе од денешната вонредна седница на Ректорската управа на УКИМ. 

Датум на објава: вторник, 13 јануари 2015 во 15:48
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 17:27

коментари

остави коментар