Клучот на успехот да не одите во непотребни финансиски долгови, лежи во тоа постојано да ја проверувате вашата состојба на сметката и да ги забележувате вашите трошоци.
Човек кој нема долгови се придржува до овие десет правила:
1. Обрнуваат внимание на деталите
2. Се однесуваат како да заработуваат помалку
3. Планираат долгорочно
4. Не се плашат да постават прашања
5. Штедат
6. Си поставуваат цели
7. Знаат да кажат не
8. Ја знаат вистинската вредност на парите
9. Го ценат искуството многу повеќе од материјалните работи
10. Добро се запознаени со состојбата на банкарската сметка

Датум на објава: недела, 15 април 2018 во 17:14
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар