Меѓутоа за да дознаете дали е добра љубовџика, прво нешто што треба да забележите се знаците на љубопитност, затоа што токму оваа особина ќе ви покаже дали вие ќе бидете задоволни од сексуалниот живот.
Ова го тврдат научниците од Универзитетот во Флорида. Во испитувањето учествувале 278 венчани парови, кои во текот на две недели воделе дневник за тоа колку често воделе љубов и за квалитетот на сексот.
Исто така, им би направен и психолошки профил, со кој мереле совесност, подготвеност за соработка, отвореност за нови искуства, невртотичност и друштвеност.
Паровите во просек воделе љубов три до четири пати во период за две недели. Честото водење на љубов според истражувањето зависи од карактерот на жената, а цртите кои ветуваат најдобар секс се љубопитноста, подготвеноста за соработка и отвореноста за нови искуства. Интересно е дека карактерот на мажот не е пресуден за квалитетот и квантитетот на сексуалните односи.

Датум на објава: понеделник, 09 април 2018 во 13:08
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар