Филмскиот фестивал на кратки аматерски филмови, како што информираа организаторите, е дел од проектот “It's Time”, кој е подржан од Ерасмус + програмата.        

Беа презентирани кратки клипови од сите овие земји на тема родова рамноправност, а имаше и промоција на песните со нивните спотови кои се изработени од млади од сите овие земји.

Фестивалот се реализираше во Домот на културата „Иван Мазов-Климе“. /МИА

Датум на објава: сабота, 03 март 2018 во 16:07
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар