Циклонот ,,Гита “ , најсилен во последните 60 години предизвика речиси целосно уништување на градбите на островот. Меѓу другите , целосно е урната и зградата на парламентот и на метеоролошката агенција.

Десетици илјади луѓе се без електрична енергија . Триесет и тројца се повредени и пренесени во болница , од кои тројца се со сериозни повреди .

Циклонот на Тонга  достигна четврта од можните пет категории .

Невремето се движи кон островот Фиџи , каде се очекува да го одмине главниот град Сува. 

Датум на објава: вторник, 13 февруари 2018 во 16:12
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар