Индексот на просперитет е одреден врз основа на 104 варијабли како традиционални вредности, економија, стапка на вработеност.

Истражувањето опфати 149 земји поделени во групи на оние кои им оди најдобро во бизнисот, кои се најдружељубиви, кои имаат најубава природа (каде апсолутен победник е Словенија).

Комбинираната листа на овие фактори ги донесува 25 најпросперитетни земји.

25. Португалија
24. Малта
23. Хонконг
22. Јапонија
21. Шпанија
20. Словенија
19. Сингапур
18. Франција
17. САД
16. Белгија
15. Австрија
14. Исланд
13. Ирска
12. Луксембург
11. Германија
10. Велика Британија
9. Данска
8. Шведска
7. Холандија
6. Австралија
5. Канада
4. Швајцарија
3. Финска
2. Норвешка
1. Нов Зеланд

Датум на објава: вторник, 13 февруари 2018 во 11:54
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар