На аукцијата во Бостон , кутија со 24 пури се продадени за 26 950 долари . Покрај дрвената кутија со пури , потпишана со син фломастер од Кастро , на продажба била и неговата фотографија , која ја потпишал за филантропот др. Ева Халер во 2002 година.

Пурите имале бандерола на која пишува ,,Република Куба “.

Овој вид пури со ознаката на ,,Тринидад Фундадорес “ биле произведувани исклучиво за Фидел Кастро од 1980 година.

До 1998 година кутиите со таквите пури можеле да излезат од Куба единствено како подарок од Кастро до странски дипломати. 

Датум на објава: четврток, 11 јануари 2018 во 22:28
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 22:29

коментари

остави коментар