Горанов пред новинарите изјави дека „најверојатно ќе аплицираме во првиот семестар” за да влеземе во програмата ERM-2, што е потребна пред земјата да се приклучи на еврото, во која сега се 19 членки на ЕУ.

Горанов рече дека бугарската валута, левот, веќе има фиксен курс за еврото, стабилна економија и „никако не може да биде ризик за еврозоната”.

Датум на објава: четврток, 11 јануари 2018 во 16:09
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар