Јанкуловски се претстви со големи формати слики на платно од неговите циклуси Форми 1 и Форми 3. Многубројната публика од професионалци (претставници од Венцијанското Биенале, Гуганхејм музејот во Венеција и др.) и почитувачи на уметноста имаа можност да уживаат во несекојдневната изложба.

Изложбата ќе трае до 30-ти овој месец. 

Датум на објава: сабота, 15 јули 2017 во 17:16
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар