Меѓу желбите на тогашниот 22- годишник биле да научи да лета со авион , да отвори нови студија и продавници . Не само што ги исполнил сите свои желби , туку и многу повеќе . како сопственик на музичката куќа Вирџин стана милионер , а откако ја продаде и почна да се занимава со бројни бизниси , премина во друштвото на милијардерите .

Вирџин рекордс сега е во сопственост на светската дискографска куќа Universal music group .

Компанијата на Бренсон , Virgin group од компанија за снимање плочи во 70 – тите , с епретвори во групација за возови , авио транспорт, банкарство , мобилни мрежи, здравство , па дури и вселенски туризам . Т

ој е сопственик на островот Некер , каде доаѓа светската елита , што беше една од желбите на Бренсон во 1972- рата . 

Датум на објава: недела, 09 јули 2017 во 19:00
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар