Монографијата е поддржана од Министерството за култура, а истата претставува значаен збир на историски откритија за еден од најзначајните антички градови во регионот и пошироко.


Авторите велат дека станува збор за систематско истражување со кое е создадена голема документациска база за Хераклеја.

Истражувањата во Хераклеја, како што најавуваат од битолскиот завод и музеј ќе продолжат и во иднина.


Датум на објава: четврток, 18 мај 2017 во 14:57
Анета Шијакова
Обновено во: 16:17

коментари

остави коментар