Неговата должина изнесува 120 сантиметри, а претходниот рекорд се наоѓа во шепите на лудо, мачор од истата раса чија должина изнесува 118 сантиметри.
Стефи Хирст, неговата сопственичка, вели дека 14 килограми тешкиот Омар јаде само месо од кенгур и дека не му е дозволено да спие во спалната бидејќи и зазема голем дел од креветот. Хирст веќе ги доставила податоците за Омар на Гинис, па сега се во исчекување дали тој и официјално ќе ја понесе оваа титула.

Датум на објава: четврток, 18 мај 2017 во 11:58
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар