Надлежните преземаат мерки за справување со состојбата.

На оваа тема во Велес, Ана Милевска Ѓеоргиева разговараше со првиот човек на градот, градоначалникот Славчо Чадиев.

Што договори кризниот штаб.

-Кризниот штаб на Општина Велес препорачува и поактивен пристап кон старите осамени лица, социјално изолираните и бездомниците, обезбедување огрев, храна и лекови, домашни посети од страна на Црвениот крст и вклучување на локалната самоуправа и на центрите за социјални грижи во превентивните мерки.

Целиот разговор погледнете го во видеото. 

Датум на објава: среда, 11 јануари 2017 во 19:18
Ана Милевска Ѓеоргиева
Обновено во: 19:21

коментари

остави коментар