На отстранување на снегот работеа екипите од фирмата „Карго рент“ и гевгелиското комунално претпријатие, кои се задолжени за дејствување во зимски услови.

Дежурните екипи кои работеа на отстранување на снежните наноси соопштија дека тие биле највисоки пред горнината до селото, каде што всушност патот бил затрупан од снег, замрзнат и непрооден за локалните жители.

Покрај пробивањето на овој патен правец, поради снегот кој до попладнево провејуваше во општина Гевгелија, било интервенирано на локалните патишта до подпланинските села Ново Конско и Кованец како и на патните правци од Миравци кон Давидово и Милетково.

Со сол и ризла денеска повторно беше помината и автопатната делница од Гевгелија до граничниот премин „Богородица“ по која сообраќајот се одвива нормално на влажен коловоз. 

Датум на објава: среда, 11 јануари 2017 во 18:37
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар