Хумани граѓани самоиницијативно  и со помош на неколку фирми и организации не ги забораваат основните потреби на бездомните лица низ целата година особено не  на овие минусни температури.

Задоволни од вниманието кон нив, бездомните лица порачуваат дека има и такви кои што се чувствуваат работоспособни и нема да е на одмет доколку некој од надлежните институции се погрижи за нивно вработување.

Секој петок овие хумани граѓани готват храна за бездомните лица, коишто иако се оставени на маргините на животот, во  сабота може да се потпрат на еден обилен  оброк кој што за нив живот значи.Датум на објава: сабота, 07 јануари 2017 во 14:58
Ана Торевска
Обновено во: 15:31

коментари

остави коментар