Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ доби центар за трансфер на технологии и иновации

Универзитетот Свети Кирил и Методиј доби центар за трансфер на технологии и иновации – Инофеит.

Центарот е замислен како место за интеракција меѓу кадарот од ФЕИТ, студентите и индустриските партнери што треба да овозможи конекции и трансфер на технологии и нови иновативни идеи што треба да го помогнат економскиот раст на секторот и општеството во целина. 

притисни ентер