Во кајак едносед во машка конкуренција победи Мустафа Арда, пред гркот Панајотис Зисекас, а за Турција бронза донесе Анич Ачар. Во истата дисциплина кај жените Турција однесе двојна победа преку Села Нур и Гамзе Полат. Во Ц 1 дисциплината, победи Хрватот Антонио Мариниќ, втор беше Горан Јовановиќ од Србија а трет Турчинот Мурат Читчи. Во женска конкуренција најдобра беше Кадер Коркмаз од Турција. Од македонските кајакри најдобри беа Љубомир Спасиќ кој беше четврти во К1 и Роберт Папазов кој заврши на истата позиција во Ц1. 

Датум на објава: недела, 09 април 2017 во 17:24
Зоран Цветановски

коментари

остави коментар