32-годишната атлетичарка не помина на ненајавеното тестирање што го спроведе  Светската атлетска федерација во Кенија. Во Рио Самгонг ја победи дотогашната шампионка Мара Дибаба од Етиопија со што стана првата Кенијка со златен олимписки медал во најтешката дисциплина. Кенијата планираше да настапи на лондонскиот маратон што ќе се трча на 23-ти овој месец.

Датум на објава: петок, 07 април 2017 во 18:34
Зоран Цветановски

коментари

остави коментар