Наградниот фонд е 20.000 евра, а турнирот овозможува и собирање бодови што шахистите ги користат за подобрување на ранкингот на светските листи во различни категории. Македонскиот интернационален мајстор Маријан Митков се јавува како технички организатор на турнирот.

Според ранкингот играш број еден на турнирот ќе биде 20-годишниот Владислав Артемов од Русија кој во моментов е еден од најперспективните шахисти во светот и секако добро познатиот хрватски велемајстор Зденко Кожул.

Датум на објава: четврток, 30 март 2017 во 17:44
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар