На шампионатот земаа учество 15 клубови со 85 натпреварувачи.
Резултати по категории и возрасти:
Сениори - јуниори мажи:
1. ОГНЕН ТАСЕВСКИ - КК РАБОТНИЧКИ
2. БОЈАН БОГДАНОВИЌ – КК РАБОТНИЧКИ
3. БОРЈАН КОНДЕВ – КК СКОПЈЕ
3. ПЕТАР КОСТОВ – КК КАВАДАРЦИ

Јуниорки:
1. МИЛА САЗДОВА - КК РАБОТНИЧКИ
2. АНТОНИЈА БЕЛАЗЕЛКОСКА – КК ЈАНЕ САНДАНСКИ    
3. БЕРТА МИЛЕВСКА - КК ФУДОКАН
3.МАРИЈОНКА ОРДЕВА – КК МЛАДИНЕЦ

Кадетки:
1. АНТОНИЈА БЕЛАЗЕЛКОСКА – КК ЈАНЕ САНДАНСКИ    
2. ЈЕЛЕНА ДРОБНИЌ – КК ЈАНЕ САНДАНСКИ 
3. ЈАНА МИЛЕВСКА - КК ФУДОКАН
3. АДИСА РУШЕВИЌ – КК МЛАДИНЕЦ

Кадети:
1. ДИМИТРИ ВЛАХО – КК РАБОТНИЧКИ
2. МАКСИМИЛИЈАН ГЛИГОРОВ КК СКОПЈЕ    
3. ПЕТАР ИЛИЕВСКИ КК НЕДЕВИ
3. СЕАД ОСМАНОВСКИ – КК МЛАДИНЕЦ

Момчиња од 9-11 години:
1. ДАМЈАН ТАНЕВСКИ – КК НЕДЕВИ
2. ВЕДРАН АНДОНОВСКИ - КК БРАЌА ЈОРГА
3. АЛЕКСАНДАР АЛЕКСОВСКИ – КК НИШИЈАМА
3. НИКОЛА АЛЕКСОСКИ – КК МЛАДОСТ

Девојчиња од 9-11 години:
1. МИЛА МЛАДЕНОВСКА - КК СКОПЈЕ
2. МИРЈАНА АЛЕКСОВСКА -  КК НИШИЈАМА
3. ИСКРА ЃЕРОВСКА – КК ФУДО
3. КАТАРИНА ДРОБНИЌ – КК ЈАНЕ САНДАНСКИ

Момчиња од 6-8 години:
1. ИВАН ТРПКОВСКИ - КК РАБОТНИЧКИ
2. ПЕТАР КИТАНОВСКИ – КК РАБОТНИЧКИ
3. ЃОРЃИ ЦВЕТАНОСКИ - КК РОПОТОВО
3. САЛИ АРИФОВСКИ – КК МЛАДИНЕЦ

Девојчиња од 6-8 години:
1. МАРТА ДИМКОВСКА - КК СКОПЈЕ
2. ДЕЛФИНА ОГНЕНОВСКА – КК РАБОТНИЧКИ       
3. АНГЕЛА БЛАГОЕВ - КК НИШИЈАМА
3. МИЛА МИЛАНСКИ – КК НЕДЕВИ. 

Датум на објава: понеделник, 06 март 2017 во 09:34
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар