Спасовски:Владата не може да посегне по вториот пензиски столб,тoa се пари на секој осигуреник лично

Владата не може да посегне по вториот пензиски столб. Вториот пензиски столб се пари на секој осигуреник лично.

Вака премиерот Оливер Спасовски одговара на предлогот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, од каде сметаат дека средствата кои што се уплаќаат во фондот за вториот задолжителен приватен пензиски столб, државата да ги пренасочи во првиот задолжителен државен столб.

Спасовски на Фејсбук напиша дека не може да разбере како лидерот на ВМРО-ДПМНЕ го дава овој предлог.

притисни ентер