Спасовски : Секој вработен во приватниот сектор ќе добие 14.500 денари, помош и за занаетчиите (ВИДЕО)

Премиерот Оливер Спасовски на прес конференција за економските мерки на Владата . 

Како што рече Спасовски , најважна од сетот мерки е исплата на 14 500 денари за секој вработен на неопределено , определено време и за работници со скратено работно време за месеците април и мај.

Средствата ќе бидат исплатени по барање на работодавачите по три дена, а најдоцна исплатата ќе се врши до 13 - ти месецот. 

притисни ентер