Шпанија ја продолжува вонредната состојба за уште три недели

Владата на Шпанија објави продолжување на вонредната состојба за дополнителни 21 дена откако бројот на заразени со коронавирус достигна околу 120.000.

Околу 47 милиони луѓе во Шпанија се затвоорени во своите домови и станови од 15 март, кога беше прогласена вонредна состојба во земјата. Иако првично беше објавено за период од две недели, владата повторно го продолжува.

Во Шпанија 809 луѓе починале од коронавирус во последните 24 часа. Ова е најнискиот број на смртни случаи во последните осум дена.

притисни ентер