СДСМ: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ сакаат да ги земат парите на граѓаните од вториот пензиски фонд

Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ сакаат да ги земат парите на граѓаните од вториот пензиски фонд, а не сакаат да се откажат од државното финансирање.

И во време на најголемата здравствена криза Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ сакаат да посегнат по парите на граѓаните.

Предлогот на Мицкоски за префрлање на средствата од приватниот пензиски столб во државниот е чиста национализација. Во вториот столб свои средства имаат над 500.000 луѓе и никој не смее да се впушти во таков интервенционизам без да ги праша тие луѓе.

Очигледно дека навиката во белиот сворец, само да земаат а да не се откажат од ништо се уште е присутна и во вакви кризни времиња.

Наместо да предлагаат национализации на пензиските фондови, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ треба веднаш да се откажат од парите што партијата ги добива од Буџетот а ослободените средства да се искористат за побрзо справување со здравствената и економска криза.

Сега, кога државата се соочува со најголемата здравствена и сериозна економска криза, потребена е солидарност од сите, но тоа не јавноста не го гледа од ВМРО-ДПМНЕ, партијата која останува доследна на својата матрица да им ги зема парите на граѓаните.

Со почит,

СДСМ

притисни ентер