Повторно се отвора пазарот во Кавадарци, само за прехранбени производи

 Повторно се отвора градскиот пазар во Кавадарци, во деновите среда, петок и недела, само за прехранбени производи, со почитување на мерките за заштита и дезинфекција.

 Оваа мерка денеска ја донесе Штабот за заштита и спасување на Кавадарци. Пазарот претходно беше затворен превентивно, за заштита од коронавирус.

Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев на прес-конференција информирајќи за сите донесени мерки, рече дека Општината и комуналното претпријатие ќе продолжат со мерките за дезинфекција и аеродезинфекција.

– Сопствениците на имот во Општината (во градски, приградски и викенд населби) немаат право во овој период да го издаваат под закуп на трети лица со живеалиште надвор од Кавадарци. Само за пример, крај Тиквешко Езеро има голем број викендички. Мерката е превентивна и важи во овој период, кога треба да се почитуваат мерките за заштита, нагласи градоначалникот.

Јанчев информираше дека во Општината нема нови позитивни случаи на коронавирус. Граѓаните ги почитувале мерките за ограничување на движењето. Апелираше така да биде и во наредниот период, поради лична и колективна заштита од вирусот. 

притисни ентер